Kérdésed van? Hívj minket! +36205785170

Hírek

Környezetvédelemből ötös!

Alexandra
2023.10.12 16:28
Környezetvédelemből ötös!

A környezetvédelem mindannyiunk közös érdeke, amiért lakossági felhasználóként is tehetünk lépéseket. De ha egy olyan nagy cég is erőfeszítéseket tesz érte, mint például az ASUS, arra sokan felfigyelnek – érthető okokból.

A cég évek óta elkötelezett a fenntarthatóság irányába, és ennek egyre nagyobb változásokkal adnak hangot. Gondoljunk csak bele, hogy egy laptopnak hány műanyag része lehet, amely megterheli a környezetet, a kiegészítőkről nem is beszélve. Az ASUS ennek szellemében több mint 1500 tonna újrahasznosított műanyagot használt fel az elmúlt években, például a billenytűzeten vagy a hangszórók belső elemeiben.

2023 őszére azonban elértek egy olyan mérföldkövet, amire még nem volt példa a vállalatnál. Ugyanis az új Zenbook széria több modellje környezetbarát, kerámia hatású borítást kapott. Az új gyártási technológia nem csak a termék élettartamát növeli, de kerüli a nehézfémek, erős savak és szerves vegyületek használatát. Elképesztő változás, és ez még csak a kezdet!

És nem csak ebben remekel az ASUS, az ExpertBook B9-es laptop lett például a világ első szén-dioxid-semleges üzleti laptopja.