Kérdésed van? Hívj minket! +36205785170

Hírek

Intel Meteor Lake hírek

Alexandra
2023.11.22 08:00
Intel Meteor Lake hírek

Az Intel Meteor Lake kódnevű, notebookokba szánt fejlesztéshez várhatóan december közepén érkeznek meg az első termékek.

Persze a termékek nagy részére inkább csak jövőre számíthatunk, mivel az év legvégén kerül kiadásra a platform, a gyártóknak időre van szükségük, hogy alaposan felkészülhessenek rá. Az Acer azonban elsők között tervezi a saját notebook kiadását.

Már most biztosnak tűnik az is, hogy az első Meteor Lake notebookok nagyon drágák lesznek. Ez részben annak köszönhető, hogy már a dizájn is kifejezetten drágán állítható elő a Foveros technológia miatt.

Valószínűleg a kisebb teljesítményű Meteor Lake modellek érkeztével jöhetnek a gyengébb notebookok is. Már biztos, hogy lesz olyan verziója is az Intel fejlesztésének, amely csupán két darab P-magot használ, így jelentősen csökkenthető a Compute tile lapkamérete, ezáltal a kisebb chipdizájnnal dolgozó notebookok ára is alacsonyabb lehet. Ennek a megjelenése azonban 2024 tavaszára várható.

Fontos adat még, hogy az Intel megtartja a Raptor Lake kódnevű fejlesztését is a megfizethető kategória lefedésére. Ez ugyan elég koros dizájnnak számít, viszont nem alkalmaz Foveros tokozást, így viszonylag alacsony a gyártási költsége.